21-05-10

Citytrips: weekendje op hotel in Parijs centrum

 

Op citytrip naar Parijs

hotels parijs

Mijn vriendin en ik hadden het plan opgevat om een romantisch weekend tegemoet te gaan in een hotel in Parijs. We hebben alletwee nog geen rijbewijs maar gelukkig konden we rekenen op het openbaar vervoer. Dankzij de Thalys sta je op minder dan anderhalf uur van Brussel in het centrum van Parijs. Ik vond de drukte was echter vrij doenbaar mits enkele uitzonderingen.

Gisteren bijvoorbeeld gaan shoppen in de Galeries Lafayette, waar we niet echt alleen waren. Voor de rest viel alles heel erg goed mee. We waren het weekend begonnen met een bezoek aan de Sacré Coeur, na te hebben ingecheckt in ons hotel Parijs. 's Anderendaags was daar een mis die rechtstreeks op televisie zou uitgezonden worden, dus waren ze zaterdag volop bezig met het opstellen van de belichting. Dit had als gevolg dat de kerk heel goed verlicht was vanbinnen, zodat alles prachtig tot zijn recht kwam. Geen vergelijk mogelijk met het vrij donkere gebouw (vanbinnen) dat bij m’n vorige bezoek een mindere indruk had nagelaten. Montmartre was vrij rustig, zodat we rustig van schilder tot schilder konden kuieren en alle schilderwerken hebben kunnen aanschouwen, zonder daarvoor op de koppen te moeten lopen.

weekendje parijs

Zondag hebben we na het ontbijt in ons Parijs hotel de dag ingezet met een mis in de Notre Dame (vrij indrukwekkend), wat een belevenis is. Voor de verandering eens geen kerkkoor waar de sopranen moeten roepen vanuit de keel om de noot net niet te halen. Een heel mooie klank en een zeer indrukwekkend orgel. Een mis in 5 talen is ook eens iets anders. Van daar te voet naar het stadhuis, alwaar wij gegeten hebben, en zo naar het Louvre, alwaar wij een heleboel gezien hebben, maar dus ook een heel eind afgestapt. Bij het buitengaan werd ons verboden het museum te verlaten, aangezien er net een diefstal was gepleegd. Niemand kon naar buiten, wat er voor zorgde dat er een vrij grote massa samentroepte in de centrale hall onder de pyramide. Iedereen werd gefouilleerd tot ze de dader te pakken hadden. Althans dat vermoeden we, in elk geval mochten we na een tijdje gewoon naar buiten.

Eens buiten zijn we door de Jardin de Tuilleries tot een eindje in de Champs Elysées gewandeld, om dan ten slotte richting Eiffeltoren te stappen, die op amper 500 meter terug van ons hotel Parijs lag. Eén klein nadeel hiervan is dat we in één van de meest chique buurten van Parijs waren, waar je niet zomaar een restaurant binnenstapt en een pizza bestelt. Een pauze drong zich op.

 

parijs louvre

Na een diepe inspanning uiteindelijk toch die beroemde toren gezien van dichtbij, en kort daarna zelf een pizzeria gevonden. Na zo’n diepe inspanning had vrouwlief toch wel een Quattro Stagione dubbel en dik verdiend en daarna een goeie nachtrust in ons hotel in Parijs. Alleen jammer dat de bijhorende drank niet zo meeviel en dat de luid smekkende ober in een niet zo romantische bui was. Al bij al een weekendje dat zeker de moeite was, ik zou iedereen zeker aanraden om eens te overnachten in één van de hotels in Parijs!

Parijs, Parijs en elders

Een weekendje Parijs gaat er altijd wel in, ik vermoed dat ik er nu al zo'n 10-tal keer ben geweest, en altijd was het interessant, telkens ontdekte ik wel weer wat nieuws, net als bijvoorbeeld tijdens mijn laatste weekendje op hotel in Venetië.

Ik geniet bijzonder graag van hotelspecials, zoals je bijvoorbeeld heel vaak op websites als BoekUwHotel.be of BookYourHotel.org vindt. Zo kon ik recent nog voor heel weinig geld een paar dagen logeren op hotel in Knokke, echt fantastisch was dat, met uitzicht op het strand en de duinen...

In je hotel in Parijs kon je volop genieten van al het moois van de meest romantische stad ter wereld, dé lichtstad bij uitstek. Maar nu verlang je stiekem al naar een andere bruisende stad, nog een citytrip naar een hoofdstad? Wijd dan bijvoorbeeld eens een vakantie of weekendje weg op een van de hotels Londen, een absolute aanrader!

 

De commentaren zijn gesloten.